Impressies uit de MTM tent

 

 

GL_IF13mtm001

 

More than Music is geen holle leuze op Ieperfest. Naar goede jaarlijkse gewoonte was de more than music tent de place to be om een documentaire mee te pikken, even op adem te komen in de zines library (onbetwistbaar de meest relaxe bibliotheek ooit) , kennis te maken met één van de vele aanwezige actiegroepen en NGO’s, een live interview mee te pikken met een van de bands of getuige te zijn van een spoken word uiteenzetting (zie ook :  ). Alsof dat aanbod nog niet overweldigend genoeg was kon je in de MTM tent ook drie dagen de tentoonstelling “De Laarzen van de Leeuw” gaan bezichtigen. Kortom een hoop activiteit die niet onderbelicht mag blijven op deze blog. 

 

GL_IF13mtm007Duidelijk herkenbaar, de MTM tent. De tent lag het verst verwijderd van de twee podia om geluidsoverlast tijdens de verschillende activiteiten toch enigszins te beperken. Geruggesteund door een degelijke geluidsinstallatie binnen in de MTM tent slaagt men er ook in om de toeschouwer, de best mogelijke luisteromstandigheden aan te bieden tijdens de verschillende activiteiten op en rond het podium…

NGO en Actiegroepen stands

NGO’s en actiegroepen zijn al sinds jaar en dag meer dan welgekome gasten op Ieperfest. Ook dit jaar kon de bezoeker kennismaken met organisaties allerlei. Van het welgekende OXFAM, over het eveneens niet onbekende Sea Shepherd of Biteback tot en met misschien iets minder gekende maar zeker niet minder noemenswaardige distro’s van Freedom in Fire of de Allied Merch distro…. Kortom voor ieder wat wils.

GL_IF13mtm003

GL_IF13mtm004

GL_IF13mtm005

GL_IF13mtm010

Spoken Words

Op zondag kon je getuige zijn van twee spoken words. Eerst was er Greg Bennick die het talrijk opgedaagde publiek verblijde met de inspirerende lezing “Use your words as Weapons”. Vervolgens was het de beurt aan Brian D. , zanger van Catharsis om aan de hand van concrete praktische voorbeelden een hedendaags anarchisme te bepleiten in zijn “A case for Anarchy”.  (voor meer info zie ook : https://ieperhardcorefest.wordpress.com/2013/08/16/het-is-vandaag-makkelijker-om-een-regering-te-laten-vallen-dan-om-1-boom-te-redden-of-een-fatsoenlijke-gezondheidszorg-te-realiseren/) De spoken words blijven dus zeker en vast een publiekstrekker op Ieperfest en hebben de verdienste dat ik voor het eerst sinds jaren nog eens des zondags op een kerkstoel zat.

GL_IF13mtm025

 

GL_IF13mtm028

GL_IF13mtm027

De expositie “De laarzen van de leeuw.”

Drie dagen lang kon de bezoeker van Ieperfest de expo “De laarzen van de leeuw” bezoeken. Een uitgebreide collage aan krantenartikels, actiebladen, foto’s en videodocumentaires belichtte meer dan veertig jaar antifascistische strijd in België. Eerder hadden we al een interview gepubliceerd met de organisatoren van deze expo. Wie nog meer wil weten over deze interessante expo moet dus maar even een klikkie te doen : https://ieperhardcorefest.wordpress.com/2013/08/13/de-gelaarsde-leeuw-van-ieperfest-13/

GL_IF13mtm009

GL_IF13mtm008

GL_IF13mtm006

Live interviews met bands

Ook druk bijgewoond waren de verschillende live interviews, die door onze collega Christophe op het podium werden ingericht. Onder andere Damien van Culture, Jon Joseph van Cro Mags, Michael van Street Dogs en Karl van First Blood namen uitgebreid de tijd om het aanwezige publiek te woord te staan.

GL_IF13mtm016

GL_IF13mtm013

 

GL_IF13mtm015

 

Zines library

Waren het de knusse zetels? Waren het de talrijke aanwezige zines waar doorheen gebladerd kon worden? Feit blijft dat de Zines Library een druk bezochte hotspot was in de MTM tent, getuige hiervan onderstaande foto’s.

GL_IF13mtm017

 

GL_IF13mtm022

 

En dan waren er ook nog:  Filmvoorstellingen, workshops rond veganisme, feminisme en anarchisme, campagne voorstellingen van Tegengas en Vredesactie en dat allemaal onder het alziende oog van onze tijdelijke huisbewaarder – euhm tentbewaarder.

GL_IF13mtm029

 

Af en toe snelde hij echter naar buiten om vanop de twee podia het programma van de MTM tent wereldkundig te maken!

GL_IF13mtm012

 

Om te eten daarentegen… 🙂

Advertisements

2 responses to “Impressies uit de MTM tent

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s