CROWBAR (US) – IEPER HARDCORE FEST 2014

Toen stormweer zondagvoormiddag Ieper teisterde en de organisatie zich de ziel uit het lijf heeft gewerkt om het festival gezien de semi apocalyptische weersvoorspellingen zo veilig en volledig mogelijk te laten doorgaan, was er één band die door menig doorregend en uitgewaaid festivalganger genoemd werd om toch te volharden in de boosheid, Crowbar.

Ze hadden overschot van gelijk, de doorbijters. Crowbar kwam zag en overwon de Marquee zondagavond. De loodzware, vaak logge maar oh zo krachtige gitaarriffs gingen door merg en been. Met een kwarteeuw muzikale ervaring op de rekening wist Crowbar zowel zijn trouwe schare fans als nieuwe fans aan te trekken, waarvan velen nog niet eens geboren waren ten tijde van het debuutalbum van de band “Obedience thru suffering”. Toch werd het geen routineus optreden, met een goed gevoel voor humor kregen we gitaarles van frontman Kirk Windstein “This is how you do beatdown” en werden we sufgebeukt door een goede afwisseling tussen logge sludgy doomcore en enkele goedgetimede snellere nummers, waardoor de verveling nooit kon toeslaan. Met de overgave van een jonge band wisten deze Amerikanen , die in feite al lang niets meer te bewijzen hebben, een meer dan gepast orgelpunt te verzorgen voor drie dagen punk / hardcore en metalgeweld in de marquee. Dat ik de band een klein halfuur na het optreden in de MTM tent nog erg gul merchandise zag doneren aan de stand van de Hardcore Help Foundation vergroot enkel het diepe respect dat ik voor deze band sowieso al had. Absolute heersers en een ideale afsluiter voor deze laatste festivaldag. (kc)

CROWBAR0 CROWBAR1 CROWBAR2 CROWBAR3 CROWBAR4 CROWBAR5 sGL_IF14_crowbar_mono017 sGL_IF14_crowbar_mono011sGL_IF14_crowbar_mono015 sGL_IF14_crowbar_mono016 sGL_IF14_crowbar_mono018 sGL_IF14_crowbar_mono012

Advertisements

One response to “CROWBAR (US) – IEPER HARDCORE FEST 2014

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s